Een dag uit het leven van een Bufkes ondernemer

Als franchisenemer bij Bufkes ben je elke dag bezig met het verwennen van jouw gasten. Het maakt jou niet uit of ze nu rustig in jouw lunchroom zitten of alleen even tijd hebben voor een Bufke to go bij jouw Bufkes Express. Jij zorgt ervoor dat het hele assortiment van topkwaliteit is en dat de gast niets tekort komt. Voor een sterk staaltje suggestieve verkoop draai jij je hand niet om. Je bent immers ondernemer nietwaar? Als ondernemer bij Bufkes zou jouw dag er zomaar eens zo uit kunnen zien:

Om 08.00 steek je de sleutel in het slot van jouw Bufkes vestiging. Als eerste loop je natuurlijk naar het koffieapparaat voor een heerlijk kopje Dutch Originals koffie. Terwijl de pistons opwarmen, zet je ook alvast een oven aan. De temperaturen van alle koelingen worden gecheckt en je controleert of je collega de voorraadbakjes goed heeft gecodeerd. Na het snijden van de verse groenten staat Bidfood voor de deur met o.a. nieuwe Bufkes hammetjes en Limburgers uit onze eigen centrale keuken in Hoensbroek.

Na een kopje koffie met de chauffeur is het tijd om de deuren open te zwaaien en al snel komen de eerste gasten van de dag binnen voor een perfecte cappuccino en heerlijke triple chocolate cookie. Voordat je het in de gaten hebt, is de lunchpiek in volle gang. Gelukkig heb jij je team zo goed geïnstrueerd dat ze zelfstandig de mise en place hebben gedaan.

bufkes-vestiging-inrichting

Het is dan wel druk, maar jij behoudt het overzicht goed waardoor de gasten ook tijdens drukke momenten verzekerd zijn van de Limburgse kwaliteit die ze gewend zijn. Na de lunchspits wordt de counter razendsnel weer piekfijn in orde maakt. Door het compliment dat je aan de nieuwe medewerker geeft, zie je haar groeien.

Terwijl een aantal scholieren aan de counter wachten op hun ‘broodje kipkrokant met extra saus’, komt een van de formulemanagers binnen gelopen. Maar goed dat je deze afspraak gisteravond al had voorbereid want je hebt best nog wel wat vragen. Na een bespreking van de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal en de HACCP check, vertelt de formulemanager over de nieuwe Bufkes App. Gaaf dat de door jouw ingebrachte ideeën ook zijn verwerkt! De collega die vandaag sluitdienst heeft, heeft de catering vanavond al voorbereid. Terwijl jullie de broodjes en salades klaarzetten om weggebracht te worden, lachen jullie samen nog over afgelopen weekend.

Als je terugkomt van het wegbrengen van de broodjes, is jouw zaak weer netjes in orde gemaakt. Alleen nog even het terras aan de ketting leggen en dan lekker naar huis. Even een uurtje aan de administratie en dan een welverdiende vrije avond.