De eerste stap naar het starten van je eigen zaak is het achterlaten van je gegevens bij ons. Aan de hand van die gegevens bekijken we of we bij elkaar passen. Je ontvangt altijd onze franchisebrochure om alle informatie nog eens rustig na te lezen. Als er een match is gaan we door naar fase 2: het kennismakingsgesprek.

Nadat je de franchisebrochure ontvangen hebt, neemt één van onze formulemanagers contact met je op. In dit telefoongesprek heb jij de mogelijkheid om vragen naar aanleiding van het doornemen van de franchisebrochure te stellen. Ook leggen we nog eens uit hoe de financiering van een nieuwe Bufkes vestiging werkt. Meer informatie hierover kun je alvast hier vinden. 

Als de eerste indruk positief is, plannen we direct een gesprek bij ons op kantoor in Hoensbroek. Tijdens dit gesprek is er nogmaals de kans om opgekomen vragen te stellen, maar het belangrijkste is dat we elkaar echt leren kennen. We lichten onze beroemde werkwijze ‘verliefd, verloofd, getrouwd’ toe. 

Het starten van een eigen zaak betekent dat er geïnvesteerd moet worden. Hoeveel er in totaal geïnvesteerd moet worden, hangt in grote mate af van naar welk concept jouw voorkeur uit gaat. Wat vast staat is dat je zelf moet investeren. Banken vragen over het algemeen een eigen investering van ongeveer 25-30% van het totaal te investeren bedrag. 

In deze fase onderzoeken we de haalbaarheid van de totale investering in combinatie met jouw persoonlijke situatie. 

Als financiële screening positief is, start de zoektocht naar een geschikte locatie. Heb je zelf al een locatie op het oog? Helemaal goed! We beoordelen samen of de locatie geschikt is voor een Bufkes vestiging.

We hebben een fijne samenwerking met een partij die geschikte locaties voor ons ‘scout’. Als er gebruikt wordt gemaakt van de diensten van deze partner, worden daarover vooraf afspraken gemaakt.

Als er een geschikte locatie gevonden wordt, wordt het tijd om de voorovereenkomst te tekenen. In deze voorovereenkomst spreken we af dat we met elkaar samen willen gaan werken. Verder komen we overeen dat we elkaars gegevens vertrouwelijk behandelen en we over en weer voldoende gegevens verstrekken om tot een goede beslissing te komen. Ook een aanbetaling op de entreefee wordt afgesproken. De hoogte hiervan wordt tijdens het kennismakingsgesprek aangegeven.

Voordat je eigen vestiging van Bufkes kan openen, is het super belangrijk om voldoende getraind te zijn. Tijdens de voorbereiding op de bouw van jouw vestiging, is er voldoende tijd om goed te trainen. Wij regelen stageplaatsen bij verschillende vestigingen zodat je van veel verschillende ondernemers kan leren. Ons streven is om in totaal 5 weken stage te lopen bij verschillende vestigingen.

Bufkes werkt met vaste partijen die het ontwerpen de realisatie van een Bufkes vestiging verzorgen. De Bufkesstijl ligt natuurlijk voor een groot gedeelte vast maar gedurende het bouwtraject wordt ook de input van de ondernemer gevraagd. 

Kijk alvast eens op de site van onze interieurarchitect Ralf van Kan voor een impressie van zijn werk. 

Zodra de bouw gerealiseerd is, is het tijd om de deuren van jouw spiksplinternieuwe Bufkes vestiging te openen. Maar voordat de deuren open kunnen, moeten we nog de franchiseovereenkomst tekenen. De looptijd hiervan is altijd 5 jaar en loopt samen met het huurcontract. In de franchiseovereenkomst staan alle afspraken die we samen maken om succesvol te ondernemen.

En dan eindelijk is het tijd voor het eerste broodje Werrem Sjink, Limburger of Bufkesbal. Heel veel succes!