Over Bufkes

Ruim 26 jaar ervaring

Bourgondisch genieten

Award winning franchise

Strakke begeleiding

Ruim 26 jaar ervaring

Bourgondisch genieten

Award winning franchise

Strakke begeleiding

Ruim 26 jaar ervaring

Bourgondisch genieten

Award winning franchise

Strakke begeleiding

Ruim 26 jaar ervaring

Bourgondisch genieten

Award winning franchise

Strakke begeleiding

Ruim 26 jaar ervaring

Bourgondisch genieten

Award winning franchise

Strakke begeleiding

Geschiedenis

Bufkes is een franchiseformule met Limburgse roots. Jef van Melik bedacht in 1996 de Bufkes formule toen hij zag dat mensen steeds vaker hun lunch buiten de deur kochten. De eerste belegde broodjes van Bufkes werden toen bij de Slagerij van Melik in Maastricht verkocht. Al snel daarna begon Bufkes als franchiseformule te groeien en werden meerdere vestigingen in Limburg geopend.

Al méér dan 26 jaar ervaring

Inmiddels telt Bufkes méér dan 40 vestigingen. De meeste vestigingen zijn gelegen in Limburg en Noord-Brabant maar ook in Gelderland en Rotterdam zijn we te vinden. Sinds de eerste vestiging in 1996 is er enorm veel kennis opgedaan door de vele successen die Bufkes heeft geboekt, maar ook ideeën die niet gewerkt hebben maken ons vandaag de dag sterker als formule. En dat is ervaring waar iedere franchisenemer zijn vruchten van plukt. Uiteraard zijn we goed met de tijd meegegaan, dat is bijvoorbeeld terug te zien in de uitstraling van de vestigingen maar natuurlijk ook in de producten. 

Waar we in het begin alléén bekend waren van onze ambachtelijke warme en koude broodjes zijn we tegenwoordig uitgebreid tot een alomvattend concept waar je op verschillende momenten van de dag kunt genieten van goede en verse producten. Denk aan maaltijdsalades, ontbijtproducten, grab&go, loaded fries en smoothies. Maar de ‘all time favorites’ zoals het broodje Werrem Sjink, Limburger of Bufkesbal worden vandaag de dag nog exact hetzelfde gemaakt als in 1996 en zijn niet meer weg te denken bij Bufkes.

Award winning franchise

NFV Award – Beste Franchiseorganisatie 2022
Wij werden geprezen om de manier van samenwerken met de franchisenemers, de prestaties van de vestigingen en excellente kwaliteit die aan de consument geleverd wordt. “De winnaar is een prachtig voorbeeld van kundig ondernemerschap gedurende een langere periode en dat in een voortdurend in beweging zijnde markt”, aldus juryvoorzitter Boris van der Ham.

Aantrekkelijkste werkgever Zuid-Limburg 2023
Na het winnen van de NFV-franchise trofee in 2022, hebben wij in 2023 ook weer een hele mooie titel gewonnen, namelijk Aantrekkelijkste werkgever van Zuid-Limburg! Deze verkiezing werd georganiseerd door Meet the Youngsters en Q-music, met als doel om regionale bedrijven te promoten onder jongeren. Dit jaar deden meer dan 180 bedrijven mee en zijn er meer dan 10.000 unieke stemmen uitgebracht.

One size fits all?

Daar geloven wij niet in. Iedere locatie is anders en daar spelen wij, in samenspraak met de ondernemer, op in. Een vestiging met volop terras mogelijkheid kan bijvoorbeeld een borrel assortiment aanbieden met o.a. Loaded nacho’s, een borrelplank en een lekker glas bier of wijn. Ligt een vestiging op een locatie waar voor passanten langskomen, is een uitgeklede versie van het broodjes assortiment mogelijk en is aan te vullen met een Grab&go assortiment. Maar bij alle Bufkes vestigingen is een zelfde assortiment aan warme en koude broodje verkrijgbaar, die overal volgens dezelfde receptuur bereid worden zodat de gast overal de échte Bufkes beleving beleefd.

Onze toppers

Bij Bufkes bouwen we ‘Dé Lekkerste Broodjes’. Onze verse broodjes worden altijd volgens ambachtelijk receptuur en met aandacht gemaakt. Aan de ruime hoeveelheid beleg herken je nog altijd onze bourgondische roots. Wij zijn continue bezig om nieuwe producten en smaken te combineren om de gast te blijven verrassen. Zo hebben we de laatste jaren nieuwe producten toegevoegd als Loaded Fries, Flatbreads en ons eigen worstenbroodje laten ontwikkelen. Maar de oude vertrouwde toppers krijgen nog net zo veel aandacht.

Werrem sjink
Wie Bufkes zegt, zegt broodje Werrem sjink! Dun- versgesneden plakjes ham met knapperige sla en onze beroemde Bufkes partysaus

Limburger
In 1996 bedacht en gemaakt door Bufkes, de Limburger. Heerlijk kruidig gehakt met farmersalade, sla en Bufkes mosterdspread

Oosterse kip
In 2020 begonnen als Bufkes Special, een speciaal broodje dat ieder kwartaal wisselt, en zó goed ontvangen bij de gast dat we niet anders konden dat hem gelijk vast op het menu te zetten.